Klik hier voor het artikel

 

 

Tattooshop van kleurrijke broers

Vandaag, 09:57Jan Colijn

DREMPT – De Achterhoekse broers Kaye (26) en Kyo (21) Coppoolse zijn vorig jaar in Drempt, onder de rook van Doetinchem, gestart met hun eigen Inkbrothers & Beautybar. De tattooshop kent een voortvarende start. Mede dankzij de bekendheid van Kaye.

Kaye is profvoetballer geweest bij De Graafschap, Veendam en Emmen. En de voetballiefhebbers weten de gebroeders te vinden. Recent nog was Kaye een van de tatoeëerders die bij de regionale trots De Graafschap het clublogo op het lichaam van vijftien ‘superboeren’ vereeuwigde.

Kaye raakte bij toeval in de ban van de tattoos. ,,Toen ik 15 was, overleed onze vader onverwachts. Ik kreeg toen inspiratie om te gaan tekenen. Mijn ontwerpen heb ik vervolgens op mijn lichaam laten zetten. In de vijf jaar dat ik voetbalde, ben ik zelf veel getatoeëerd. Vervolgens kwam het idee om dit zelf te gaan doen en ben ik ruim vier jaar tattoo-artist.”

De letterlijk kleurrijke broers vormen een levend visitekaartje. Dat ze vanuit de Achterhoek opereren, is geen probleem. ,,In deze branche moet je het hebben van mond-tot-mondreclame”, zegt Kyo. ,,Als je werk goed is, weten de mensen je heus wel te vinden. Onze klanten komen uit het hele land. Een tattoo is immers geen paar schoenen dat je even aanschaft. De mensen zijn daarom best bereid ervoor in de auto te stappen.”

Het geheim van hun succes? „Tatoeëren is onze passie. En we behandelen iedereen met respect. We horen weleens geluiden dat dat in deze branche niet overal gebeurt, maar wat we doen is mensenwerk. Iets waar we veel waarde aan hechten. Het is dan mooi om te zien dat onze aanpak z’n vruchten afwerpt.”

0 443