Kaye Coppoolse

Van prof voetballer naar prof tattoo artiest

Voordat Kaye zijn liefde voor het tattoovak ontwikkelde lag deze bij een heel andere tak van sport, namelijk; voetbal! Kaye heeft op hoog niveau, betaald voetbal gespeeld. Dit deed hij met dezelfde passie als waarmee hij op dit moment dagelijks de deuren van Inkbrothers doorloopt. Toen hij op zijn 14e zijn eerste tattoo kreeg was hij direct verkocht, voor de grap probeerde hij zelf de pen vast te pakken en wist direct dat hij hiermee verder wou gaan. Kaye en Kyo kochten vervolgens een tattookit en begonnen bij elkaar, tattoo’s op elkaar te zetten. De creativiteit van Kaye komt mee in zijn DNA, de hele familie heeft een creatieve kant, voordat Kaye deze creatieve kant in zijn werk als tattoo artiest kon leggen deed hij dit voornamelijk in de voetbalwereld.

Naarmate Kaye meer begon te tattooeren ontwikkelde hij hierbij zijn eigen stijl welke hij tot op de dag van vandaag heeft weten te perfectioneren. De fijnste stijl om te zetten zit hem voor Kaye in Maori/ Polynesian, freehand en Mandala/ Dotwork. Kyo voegt hieraan toe dat Kaye voor hem in de top 5 van Nederland staat als het gaat om de Polynesian tattoostijl.

Kaye leeft op gevoel en passie, dat zie je terug in zijn werk en het hoogtepunt uit zijn carriere laat dat dan ook blijken. Zijn meest memorabele tattoomoment ligt bij een vrouw die in een rolstoel zat en ernstig ziek was, Kaye is een van de laatste personen die haar heeft gezien voordat ze door ziekte het leven heeft moeten verlaten en mocht bij haar respectvol, haar laatste tattoo zetten. De celebrities die hun weg weten te vinden naar Kaye zijn supertof, maar niets verslaat het gevoel van het tattoëren met een emotionele lading.

Door de drukbezette agenda is er vrij weinig tijd om naast het werk nog dingen te ondernemen, maar als het even kan dan geniet hij van het buitenleven, de natuur bezoekt hij graag en ook lekker (vegetarisch) eten staat hoog op zijn vrijetijdslijstje. Daarnaast laat hij zich graag inspireren door de wereld en de mensen op de wereld, voor dit vak is het wel écht belangrijk dat je een mensenmens bent. Dit zie je terug aan de werk- en denkwijze die Kaye eraan overhoudt als hij zijn vak uitoefent, de grootste voldoening haalt hij dus ook uit mensen die een betekenis achter hun tattoage hebben, een canvas volzetten kan iedereen, maar een verhaal en de bijbehorende emotie weten te vertalen in een tattoo is wat voor mij dit vak, het mooiste vak dat er is maakt.