Kyo Coppoolse

Hoe het allemaal begon

Voordat Kyo begon met tattooeeren zat hij bij het korps Mariniers, naast de discipline en het doorzettingsvermogen dat hij daar op deed wilde hij ook gebruik maken van zijn talent als graffiti artiest, iets dat Kyo veelvuldig deed voor hij begon met het zetten van tattoo’s. Het tattoeren kreeg aandacht van Kyo doordat Kaye al een jaar bezig was met het zetten van tattoo’s. Daaropvolgend, met zijn achtergrond als graffiti artiest besloot ook Kyo om het vak eigen te maken. Met veel vallen en opstaan en het doorzetten in deze periode groeide de passie voor het vak, het overweg kunnen met iets dat totaal anders is papier is een uitdaging, de huid reageert, het bloedt, het blijft niet stil wanneer je een tattoo zet, het is iets totaal anders dan een tekening op papier of een graffiti op de muur. Dit is het ultieme gevoel om hier continu mee bezig te zijn en je focus op deze manier op een tattoo te houden.

Kyo is altijd bezig geweest met een vorm van kunst, voornamelijk graffiti en tekenen was het waar hij zijn creativiteit in kon leggen. Op school ging zijn aandacht tijdens de lessen dan ook vaak daar naar uit in plaats van de les zelf en hij zat vrijwel dagelijks onder de inkt en verf na het eind van een schooldag.

De favoriete stijl om te zetten is voor Kyo black and grey en dieren/ gezichten. Dit doordat je écht moet spelen met contrasten en diepte in de tattoo moet creeeren om zo een levensecht stuk te zetten, vervolgt Kyo. Naast het tattoeren met een volle agenda gaat Kyo er graag op uit in de natuur, hardlopen, wandelen, sporten maar ook de rust pakt hij door met vrienden af te spreken. Zijn 2e grote liefde is het motorrijden en het sleutelen aan de motor.

Het meest uitdagende aan het tattoovak vind Kyo om iedere dag weer 100% van jezelf te geven. Vooral op het niveau waarop Kyo zit zijn slechte dagen uitgesloten, het is net als topsport, als je zelf een mindere dag hebt dan moet je mentaal wél daar staan en alles uit jezelf halen. De meeste voldoening haalt hij aan het eind van de dag wanneer een lange sessie is gedaan en de klant tevreden is en hijzelf ook weer een topstuk heeft gezet, Kyo geeft aan dat daar de grootste kippenvel factor in zit. Voor de toekomst wilt Kyo zichzelf nóg verder ontwikkelen om zijn passie op hoog niveau uit te kunnen blijven oefenen.

Benieuwd naar hoe Kyo te werk gaat? Bekijk dan onderstaande video!