veelgestelde vragen

FAQ

Bij het zetten en verzorgen van een tattoo zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, onderstaand vind je een aantal van de meestgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op en we helpen je met alle antwoorden op je vragen

Is het veilig om een tattoo te nemen?

Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn. Op de plekken waar je meer kietel hebt doet het zetten van een tattoo meer pijn. Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn maar niet zeer pijnlijk.

Kan ik mijn eigen afbeelding mee brengen?

Ja, je kan een eigen afbeeldingen insturen of meenemen tijdens je afspraak. Wij zullen dit design dan voor je uitwerken zodat je wensen worden vertaald naar de tattoo die jij wilt. Ook kun je je wensen aan ons doorgeven zodat wij een exclusief design voor je uitwerken vanuit ons eigen creatieve inzicht.

Wat kost het zetten van een tattoo?

De kosten voor een tattoo is vooraf niet aan te geven. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Doe daarom een aanvraag via het formulier op de website of stuur ons een bericht via WhatsApp. Wij sturen je vervolgens een prijs door.

Aan welke eisen moet ik voldoen voor een tattoo?

De minimale leeftijd voor het zetten van een tattoo is 16 jaar, wij vragen je om een geldig legitimatiebewijs, ook tijdens een zwangerschap of bij gebruik van bepaalde medicatie mag je geen tattoo nemen. Neem contact met ons op als je twijfelt of een tattoo nemen geschikt voor je is.

Waar moet ik rekening mee houden voor ik een tattoo kom zetten?

Voor het plaatsen van een tatoeage adviseren wij om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Ook andere bloed verdunnende middelen dienen vermeden te worden voor het plaatsen van een tatoeage. 

Zorg ervoor dat je uitgerust bent en hebt gegeten voor je de tattoo komt zetten. Neem eventueel iets met suikers mee voor tijdens het tattoeren, indien je vermoeid raakt.

Draag losse kleding en zorg voor een goede nachtrust. Hiermee kun je vaak beter ontspannen en is de pijnervaring minder. 

Breng voor het zetten van de tatoeage de tatoeëerder op de hoogte van eventueel medicijngebruik / allergieën / huidaandoeningen / ziektes of andere belangrijke zaken.

Welke nazorg is belangrijk?

Na het plaatsen van een tattoo is het van belang deze te verzorgen. Hou rekening met de volgende punten om in de gaten te houden:

  • Laat je tattoo niet uitdrogen
  • Maak je tattoo regelmatig schoon
  • Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen 
  • Zweet en vuil in je wond vermijden
  • Geen sterke zon of onder de zonnebank
  • Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt
  • Draag geen vieze of te strakke kled